UNBROKEN REHABILITATION HALL: A UNIQUE PLACE FOR THE RECOVERY OF UKRAINIANS WHO SUFFERED FROM THE WAR

13.01.2023

Поширити:

ВЕСНОЮ У ЛЬВОВІ ВІДКРИЮТЬ СУЧАСНИЙ КОРПУС РЕАБІЛІТАЦІЇ НЕЗЛАМНІ

За кожен новий рух тих, кого покалічила війна, тут боротиметься сотня спеціалістів. На презентації Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ у Києві стало відомо, що корпус відкриють у квітні. Це 7 поверхів для реабілітації з імпровізованими квартирами та навіть магазином, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя . Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Символічно презентація проєкту НЕЗЛАМНІ розпочалася у тисячолітньому Софійському Соборі – символі української незламності. За незламних українців сьогодні молився Блаженніший Святослав, глава Української греко-католицької церкви. Молитву супроводжувала хорова капела “Дударик” зі Львова.

В реабілітаційному центрі, що вже працює у Львові при Першому метобʼєднанні, використовують найсучасніше обладнання та новітні методики для відновлення повноцінного життя як цивільних, так і військових. цивільні та військові відновлюватимуться та повертатимуться до максимально повноцінного життя.

“З початку повномасштабного вторгнення Львів став тилом для українців, які рятуються від війни. Місто прийняло понад 5 мільйонів людей, серед них – 11 тисяч поранених. Їхнє лікування та відновлення взяв на себе Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ/UNBROKEN. Ми маємо подбати про кожного, хто потребує допомоги” , – Садовий про екосистему

Для максимального відновлення створюються реабілітаційні зали зі стелевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати. Новітнє обладнання – роботизована система ходьби, екзоскелети, робо рукавичка, яка допомагає рухати рукою будуть встановлені в центрі. Будується також бассейн, адже еабілітація у воді – невід’ємна складова відновлення.

Запланована ерготерапевтична квартира з кухнею, де пацієнтів вчитимуть знову про себе дбати. Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут створять імітацію магазину, куди пацієнти зможуть потренуватися сходити за покупками.

Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть пліч-о-пліч з психологами та психотерапевтами.

Реабілітаційний корпус створюють на базі старого корпусу поліклініки. Вартість першого етапу – 165 мільйонів гривень. Першими партнерами стали місто-партнер Львова Фрайбург, Червоний Хрест, Польща. Частину реабілітаційного обладнання, необхідного для роботи центру, вже надала Швейцарія та Німеччина.

Майбутній корпус реабілітації з’єднаний із головним корпусом лікарні Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ. Повний цикл надання допомоги забезпечить співпраця з хірургами, травматологами та іншими фахівцями, які працюють в команді медзакладу, а також доступність до всього необхідного діагностичного обладнання.

“Наше завдання – допомогти пацієнту реалізувати його цілі. Саме це лежить в основі підходу до реабілітації у світі. Мінімальне завдання реабілітаційної команди – дати пацієнту всі необхідні інструменти, аби він міг повернутися до побуту і бути в ньому максимально самостійним”, – Олег Самчук

Допомогу в Реабілітаційному корпусі отримуватимуть пацієнти стаціонару – для них передбачено 54 ліжка на двох поверхах. Також передбачений денний стаціонар та амбулаторна допомога.

Екосистема UNBROKEN у Львові покликана допомогти військовим та цивільним, які постраждали у війні.

Національний центр лікування, протезування та реабілітації НЕЗЛАМНІ створюється на базі Першого медичного об’єднання Львова.

*Візуалізація корпусу: над проєктом працює українська архітектурно-інжинірингова компанія abmk, що також реалізує соціальний проєкт тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб у місті Самбір Львівської області.

ЗРОБИТИ ВНЕСОК НА НАШ БЛАГОДІЙНИЙ РАХУНОК
Підтримати

Схожі публікації

Всі проєкти
Footer Logo

UNBROKEN